Rokok oh Rokok

Wednesday, March 24, 2010



Hari-hari semakin ramai muda mudi,
malah budak form1 pun dah pandai
bab-bab rokok ni. Adoiyai.. Pengaruh
rokok ini amat kuat kan.
Cuma aku kofius, apa sebab yang
membuatkan mereka suka hisap rokok???
Perempuan pun semakin ramai manjadi
perokok tegar.

Tapi setakat ini, aku tak pernah lagi
tengok dalam muka akhbar @ depan-depan
kaca Tv mengatakan seseorang mati
kerana hisap rokok. Tapi mereka mati sebab
sakit jantung, barah paru-paru, dan lain-lain la.
Terbukti mereka yang hisap rokok tidak mati
ketika merokok..;-)

Rokok juga mempengaruhi ekonomi negara
kerana rokok salah satu sumber untuk
menjana ekonomi negara kita.
Kuat betul pengaruh rokok yer..

Agak-agak apakah perasaan sebenar
semasa merokok nie...??
Sejauh manakah bahayanya rokok ini..??

6 comments:

uncle said...

tgk muka beruk tu ..mmg giler otai la..tuan tanah potong lah muka beruk tu dan antar ke iklan digi hahahha mesti da best punya!!

just jejol said...

haha..tade org nk sponsor nk hntar kat digi ler bro..haha

fara myra said...

kene interview prokok tnye best ke sngt ke merokok .
buad abes wit .
da puas mnikmati hidup kot .
hee ..

just jejol said...

fara myra : hehehe..nak tayer tp segan ler...bkn takot taw
hehehehhehe

sUB™ said...

mrokok mmg best!
;bbb

just jejol said...

sub : hehehe...bg reason nape bro..??

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
 
Design by Pocket